6 sätt att betta smartare

Varje dag finns det mängder av matcher och andra sportevent som du kan satsa pengar på. Utan någon strategi att falla tillbaka på är det lätt att det går överstyr. Genom att betta smartare får du ut mer av din betting, och mer glädje av ditt intresse i långa loppet. I den här artikeln får du därför några tips på hur du kan betta smartare.

1. Börja med att fokusera på en sport
Om du är nybörjare är det en bra idé att fokusera på en sport på online casino utan licens. Detsamma gäller om du har bettat ett tag på många olika sporter och råkat ut för ett antal förluster. Tanken här är förstås att du ökar dina kunskaper genom att fokusera på en sport, därmed får du också bättre förutsättningar att vinna.

2. Underskatta inte betydelsen av ”bankroll”
Den engelska termen ”bankroll” syftar i bettingsammanhang på den summa pengar du använder för betting. Det vill säga de pengar du avsätter till betting av dina totala tillgångar. Det ska vara en summa pengar du har råd att förlora. Att betta på sport är inte mer riskfyllt än att köpa aktier. Men precis som när du investerar pengar i aktier finns det en risk att du inte kommer få tillbaka pengarna du satsat. Av det skälet är det mycket viktigt att du sätter en gräns för hur mycket du får spela för och sedan håller dig till den.

3. Satsa maximalt 1 procent av ditt tillåtna belopp
Hur mycket ska du satsa på ett bet? Ett bra tips är att du bara får lägga max 1% av din bankroll på ett givet resultat. Om du då till exempel sagt att du får spela för max 1 0

Stort pengaregn

00 kronor per månad så ska du då inte satsa mer än 10 kronor på ett resultat. Det verkar lite, men du kommer tjäna på det i längden. Detta är särskilt viktigt om du är nybörjare.

4. Betta inte som ett fan
Betting är ofta ett kul sätt att addera en extra dimension till sporter du tycker om att titta på. Chansen är stor att du är ett sportfan och har ett eller flera favoritlag. Ur den aspekten är det viktigt att du har förmågan att se bortom dina favoriter. Det vill säga att du inte satsar pengar med hjärtat utan med hjärnan. Annars är det lätt hänt att du satsar dina pengar på det resultat du önskar snarare än resultatet du tror på.

5. Registrera dig på flera bettingsidor
Olika bettingsidor erbjuder olika odds. Det är inte bara det att bettingsidor kan erbjuda olika sporter att satsa pengar på, de kan också ha olika odds på samma matcher. Det är inte ovanligt att det kan skilja 0.2 i odds för ett och samma resultat. Det vill säga att en sida erbjuder 2.50 för oavgjort och en annan 2.70. Kanske inte verkar som mycket, men det kan göra stor skillnad i det långa loppet. Därför är det en bra idé att du alltid jämför odds. Kom dock ihåg: att vara registrerad på flera bettingsidor innebär inte att du konstant ska spela hos alla.

6. Håll huvudet kallt
Det här tipset anknyter till tipset ovan om att du inte ska betta som ett fan. Att betta smartare handlar om att hålla huvudet kallt. Betting på sport är inte någon exakt vetenskap. Precis som om du skulle spela roulette eller poker kommer du både vinna och förlora. Du kanske vinner på en match men förlorar på nästa. Rätt vad det är så har du turen att få en hel serie vinster i rad. Eller oturen att drabbas av flera förluster. I det sistnämnda fallet är det lätt att hamna i fällan att täcka upp dina förluster genom att satsa mer pengar. Gör inte det. Ha tålamod och vänta in nästa möjlighet.